Iubesc amprentele de bebeluș, sunt atât de drăgălașe și totodată, cel puțin pentru mine, reprezintă o amintire pe care îmi place să o am pe birou. În plus, putem realiza amprente cu fiecare aniversare sau le putem oferi cadou celor dragi (mai ales bunicilor).
Există pe piață kituri deja pregătite pentru amprentele bebelușilor, însă puteți alege și varianta homemade, în care folosim ingrediente din bucătărie.
Tutorial VIDEO: cum să prepari acasă kitul pentru amprentele bebelușului
Este foarte ușor de obținut acel material chitos în care rămân practic amprentele celui mic. Aveți nevoie de câteva ingrediente:
- Făină de grâu – un pahar;
- Sare grunjoasă, gemă (o puteți da prin râșniță înainte de dizolvare, astfel se va dizolva mai ușor) – un pahar;
- Apă caldă – o jumătate de pahar;
- Ulei extravirgin (eu am folosit de cocos) – o lingură;
- Un blat de lucru.
Mod de preparare: puneți într-un bol sarea cu apă și amestecați până aceasta se topește. Pentru a fi mai ușor se poate da sarea prin râșniță înainte sau se poate pune împreună cu apa la blender.
Într-un bol mai mare puneți făina, peste care adăugați uleiul și sarea topită în apă. Amestecați cât se poate de bine apoi începeți să frământați până ce încorporați toată făina.
Aluatul este gata și cantitățile de mai sus sunt suficiente pentru amprenta unei mânuțe și a unui picioruș. Luați o bucată mai mică din aluat, o frământați în mâini până ajunge sub formă sferică, apoi o turtiți și puneți mânuța bebelușului, luând astfel amprenta.
Procedați la fel și cu cealaltă bucată de aluat, pentru amprenta piciorului.
La cuptor: nu este obligatoriu să puneți amprentele la cuptor, le puteți lăsa la uscat în aer cald, dar din experiență vă spun că cele “coapte” rezistă mult mai bine în timp. Așadar eu le-am pus la 120 de grade la cuptor, însă timpul în care le lăsați este variabil, în funcție de grosimea amprentelor. De exemplu amprentele din tutorialul video de mai jos au stat 45 de minute la cuptor la 120 de grade, cuptorul fiind preîncălzit.
După coacere le puteți picta cu vopsea acrilică și lac acrilic sau cu acuarele – puteți alege o singură culoare ori mai multe; dacă aveți un copil mai mare, le poate colora chiar el, după cum îl poartă imaginația.
Cum putem folosi amprentele bebelușilor/copiilor?
Fiți creativi. Aceste amprente, pentru copilul mai mare, pot reprezenta un excelent mijloc de joacă și distracție. Iată numai câteva idei privind modul în care putem folosi aceste amprente.
Clasicele amprente ale bebelușului
Le putem înrăma, le putem realiza lunar sau periodic. Eu i le-am făcut lui Simon la 4 luni și le-am înrămat, le am pe biroul de acasă și zâmbesc de fiecare dată când privirea mi se oprește asupra lor.
Cadouri pentru bunici și alte rude dragi
O amprentă ambalată cu grijă și dragoste poate fi un cadou tare apreciat de bunici de exemplu. Noi am realizat un astfel de cadou 🙂
Amprente aniversare
Le puteți face din an în an până ce copilul devine mare și parcă nu se mai potrivesc. Sau cine știe? Ar putea fi interesant un profil al amprentelor.
Decorațiuni
Am văzut în internetul acesta mare că sunt mămici care fac împreună cu copiii globulețe cu amprentele mânuțelor, apoi le pictează în culori de sărbători. Le pot agăța în brad de exemplu – poate fi o activitate distractivă pentru cei mici.
***
Disclaimer:
Conținutul acestui articol este propriu, astfel că este interzisă copierea/utilizarea/modificarea integrală sau parțială a textului/imaginilor/clipurilor fără acordul autorului!